Νέα

Τελευταία νέα

Άρθρο

Προστατέψετε τον ανεμοθώρακα σας

Ο ανεμοθώρακας είναι το πιο ευαίσθητο γυαλί του αυτοκινήτου σας με τις πιο αυστηρές προδιαγραφές ασφαλείας και οπτικές απαιτήσεις με βάση τα Ευρωπαϊκά πρότυπα. Πρέπει να προστατεύει τον οδηγό, να παρέχει πλήρη οπτική διαύγεια και να δίνει την δυνατότητα της απρόσκοπτης ασφαλής οδήγησης. Κτυπήματα, ραγίσματα και γδαρσίματα στον ανεμοθώρακα του αυτοκινήτου σας πρέπει να επιδιορθώνονται άμεσα ώστε να αποφεύγεται κάθε παράγοντας απρόσκοπτης οδήγησης και κίνδυνος στην ασφάλεια του οδηγού ή των επιβατών.

Τα σημερινά αυτοκίνητα έρχονται με διπλούς ανεμοθώρακες (laminated) σε σχέση με τα πισινά και πλαϊνά γυαλιά του αυτοκινήτου σας που είναι μονά (tempered). Μια μεγάλη διαφορά μεταξύ του διπλού γυαλιού (laminated) σε σχέση με τα μονά γυαλιά (tempered) είναι ότι δεν θρυμματίζεται όταν σπάσει όπως συμβαίνει με τα μονά γυαλιά αλλά μένει ραγισμένος στην θέση του. Αυτό δίνει σε αρκετές περιπτώσεις ανάλογα με το εύρος της ζημίας (μέχρι 12εκατοστά ράγισμα και κτύπημα στο λίγο μεγαλύτερο από το μέγεθός ενός νομίσματος των €2) την δυνατότητα στον οδηγό να το επιδιορθώσει.

Σε τέτοιες περιπτώσεις η επιδιόρθωση πρέπει να γίνει άμεσα και γρήγορα αφότου ο ανεμοθώρακας έχει πάθει τη ζημιά. Αυτό γιατί η ζημία από ένα μικρό ράγισμα ή ένα μικρό κτύπημα μπορεί γρήγορα να εξελιχθεί σε μεγαλύτερο αποτρέποντας την δυνατότητα επιδιόρθωσης του αχρηστεύοντας με αυτό τον τρόπο, ολόκληρο τον ανεμοθώρακα. Σε αυτές τις περιπτώσεις η αντικατάσταση του είναι αναπόφευκτη.

Γδαρσίματα στον ανεμοθώρακα του αυτοκινήτου σας δημιουργούν πολλές φορές οπτική διάθλαση αλλοιώνοντας την οπτική διαύγεια και την δυνατότητα απρόσκοπτης ασφαλής οδήγησης. Τα γδαρσίματα σπανίως μπορούν να επιδιορθωθούν χωρίς να δημιουργήσουν οπτική διάθλαση στην επιφάνεια του γυαλιού. Αυτό γιατί είναι συνήθως βαθιά και σε μεγάλη έκταση πάνω στην επιφάνεια του ανεμοθώρακα. Σε τέτοιες περιπτώσεις συστήνεται η αντικατάσταση του ανεμοθώρακα.

Τα γδαρσίματα στον ανεμοθώρακα σας είναι κάτι που μπορεί να αποφεύγετε με λίγη προσοχή. 

Τα περισσότερα γδαρσίματα στον ανεμοθώρακα σας γίνονται από τους υαλοκαθαριστήρες. Γι αυτό, προσέξτε ότι τα λάστιχα των υαλοκαθαριστήρων δεν είναι φαγωμένα ή κομμένα και ότι δεν γδέρνεται ο ανεμοθώρακας από το μεταλλικό σιδερένιο σκελετό των υαλοκαθαριστήρων. Επίσης όταν σηκώνετε τους υαλοκαθαριστήρες για να καθαρίσετε τον ανεμοθώρακα προσέξτε να τους τοποθετείτε προσεκτικά πίσω στην θέση τους χωρίς να κτυπούν στον ανεμοθώρακα γιατί μπορεί να προκαλέσουν ζημιά.

Προσέξτε επίσης όταν καθαρίζεται τον ανεμοθώρακα από γδαρσίματα που μπορούν να δημιουργηθούν από δαχτυλίδια, κουμπιά, βραχιόλια και άλλα σκληρά αντικείμενα που μπορεί να φοράτε.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την Trikkis Autoglass στο τηλέφωνο 77777 099

Leave a comment.